به گزارش خبرنگار ايران ستما از همدان علي بقايي ظهر امروز در افتتاحيه اولين دوره آموزش سواد فضاي مجازي مدارس ويژه دبيران و دانشآموزان و والدين مدارس منتخب اظهار کرد: در اين دوره قرار است تا بيستم بهمنماه 6 هزار دانشآموز و 6 هزار نفر از والدين را در حوزه سواد فضاي مجازي آموزش دهيم.
وي به پيشبيني شرکت 16 مدرسه در اجراي اين دوره اشاره کرد و گفت: برگزاري اين دوره کار جديدي است و با توجه به ظرفيت موجود در بسيج، انجام فعاليتهايي به استانها واگذار شد که برگزاري اين دوره در قرارگاه فضاي مجازي و سپاه با تعامل با آموزش و پرورش نواحي يک و دو در سه گروه هدف تعيين شد.
فرمانده سپاه ناحيه شهرستان همدان بيان کرد: مرحله اول در برگزاري اين دوره وضعيتسنجي از دانش فضاي مجازي مدارس و شروع برنامه بر اساس اين وضعيتسنجي است.
وي با بيان اينکه گام اول دوره براي مربيان و معلمان است افزود: اين مربيان و معلمان نيز آموزشها را براي دانشآموزان پايههاي دهم، يازدهم و دوازدهم خواهند داشت؛ سپس نشستهايي در اين خصوص براي والدين در قرارگاه برگزار خواهيم کرد.
بقايي با تأکيد بر اينکه اميد است با برگزاري اين دوره در افزايش سواد فضاي مجازي دانشآموزان، والدين و مربيان گام برداريم تصريح کرد: امروز اغلب مردم از فضاي مجازي استفاده ميکنيم اما در حوزه دانش و نحوه استفاده از آن ضعف داريم.
وي در ادامه به دستگيري روحالله زم و فعاليتهايش در فضاي مجازي عليه نظام اشاره کرد و يادآور شد: اينگونه اقدامات نشاندهنده اين است که دشمنان چقدر هزينه ميکنند که بر افکار جوانان در حوزههاي مختلف سياسي، فرهنگي و... اثر بگذارند، اگر در اين خصوص جوانان را واکسينه نکنيم به يک تهديد براي ما تبديل خواهد شد.
فرمانده سپاه ناحيه شهرستان همدان خاطرنشان کرد: امسال با برگزاري اين دوره درصدد هستيم يک گام موثر برداشته و چگونگي استفاده بهتر از اين فضا را آموزش دهيم.
وي خواستار ارزيابي وضعيت پس از برگزاري اين دورهها شد و ادامه داد: برگزاري اين دوره و استفاده از آموزشهاي آن يک فرصت است که بايد به بهترين شکل ممکن از آن بهره برده شود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان همدان نيز در اين مراسم گفت: انواع سواد از سوي سازمان يونسکو تعاريف مختلفي دارد؛ در اوايل قرن بيستم به افراد توانمند در خواندن، نوشتن و تسلط به زبان مادري افراد با سواد گفته ميشد.
نعمتالله بحيرايي بيان کرد: به افرادي که علاوه بر خواندن و نوشتن به يک زبان خارجي و رايانه نيز آشنايي داشتند افرا باسواد تلقي ميشد.
وي با بيان اينکه در اوايل قرن 21 تعريف فرد باسواد کسي است که داراي 12 مهارت باشد افزود: سواد عاطفي، سواد ارتباطي، سواد مالي، سواد رسانهاي، سواد تربيتي، سواد رايانهاي، سواد سلامت، سواد قوميت، نژاد و توجه به بوم، سواد محيط زيست، سواد انرژي، سواد علمي و دانشگاهي و سواد تحليل 12 مهارت افراد باسواد است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان همدان تصريح کرد: فرد بايد متناسب با يادگيريها خود را با تغييرات هماهنگ کرده و در زندگي خود تغيير به وجود آورد.
وي با تأکيد بر اينکه فضاي مجازي فرصت و تهديد است ادامه داد: 125 هزار دانشآموز از پايه هفتم تا دوازدهم در رده سني 12 تا 17 سال داريم، کساني که مخاطب فضاي مجازي هستند و ميطلبد برنامههاي منسجم، دستگاهي و فرادستگاهي براي آنها داشته باشيم تا تبديل به فرصت شود.
بحيرايي با بيان اينکه فضاي مجازي ويترين نمايش لحظههاي خوش افراد است خاطرنشان کرد: ميشود متناسب با فضاي مجازي تغييراتي در زندگي تحصيلي دانشآموزان داشت.
وي با تأکيد بر اينکه امروزه ارتباطات اجتماعي به اتصالات اجتماعي تبديل شده است يادآور شد: سند تحول بنيادين آموزش و پرورش به ايجاد مدارس صالح با پنج ويژگي اشاره شده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان همدان مهارتآموزي را از جمله اولويتهاي آموزش و پرورش برشمرد و اظهار کرد: حتي در دوره ابتدايي نيز تکاليف مهارتمحور داريم.
وي به فعاليت 18 مدرسه شبانهروزي به صورت تخصصي و مهارتي در دوره متوسطه نظري اشاره کرد و گفت: کتاب تفکر و سواد رسانهاي در تمام رشتههاي متوسطه نظري تدريس ميشود.
انتهاي پيام/